Sildid

oktoober 29, 2014

Ideaalse pleedi saladus: jälgi tooni

Saa täiuslik ilme hubase pleediga, mis toovad välja mööbli värvi.

Kas sul on natuke külm või lihtsalt üritad tunda end hubaselt, siis pehme pleediga kerra tõmbamises on see miski, mis tekitab meis turvalise ja kindla tunde. Pleedi osav trikk seisneb selles, et ta kipub andma neid omadusi ka ruumile isegi siis kui see ei ole kasutuses – vahet pole, kas tekk on volditud sirgelt üle diivani seljatoe või muretu elegantsiga laotatud üle kanapee istumisosa.

Pleedi lihtsus on see, mis muudab selle peamiseks aksessuaariks igas istumisnurgas. Kuid suur valikuvõimalus võib tekitada õige pleedi valimisel tunde kui raskest tööst. Millist aktsentvärvi tahad ruumi tuua? Kuidas sobitada seda värvi täpselt nii, et see oleks loomulik? Kas valida rõõmsameelne pop või rahustav neutraalne?

Õnneks on sellele olemas lahendus, mis mitte ainult ei aita kitsendada sinu valikuid aga ka suurendab pleedi lihtsat elegantsi: toon-toonis värvid. Tekk, mis on sama tooni esemega, mille peale see pannakse rõhutab delikaatselt mustreid ja tekstuure, et köita meeli ja luua ruumis liikumine.

Pildil on kasutatud toon-toonis värvi, et rõhutada tekstuuri erinevusi. Järsk ja äärmuslik muutus tekstuuris ühelt esemelt järgmisele, loob sügavuse ja silmailu.

Rusikareegel on, et tuleb valida 2-4 tooni üksteisest erinev värv nagu on pildil oleval diivanil. Selle reegli erand on monokroomsed ruumid. Sel juhul need kaks eset peaksid erinema ühe tooni võrra.

Üleval on hea näide monokroomsest dekoreerimisest.  Kreemikas pleed on tooni võrra tumedam säravvalgest voodipesust, mis rõhutab erinevusi tekstuuris samas tekitades tunde, et värvi erinevus on sihipärane.

Teine toon-toonis värvilahendus. Pane tähele kuidas värvi ja materjali erinevus rõhutab pleedi pehmust, lisades vabaaja mugavust, mis muidu oleks tundunud jäik ja külm. Lihtne viis kuidas muuta tume nahktool helgemaks.

Ära karda toon-toonis värvi lihtsalt sellepärast, et sinu mööbel ei ole neutraalne. See rikkalik roheline pleed rõhutab diivani kevadist värvi.

Sellel pildil on näha, et kasutatud on toon-toonis värve kogu elutoas, seega on oluline, et nii pleed kui ka padjad lisavad mustrit, värvi ja tekstuuri. Üldiselt mustrite miksimine töötab kui mustrid on küllalt erinevad, kuid siiski sarnasus on aluseks, mis seob need omavahel kokku.

Sel pildil mustriga pleed töötab osaliselt, sest see tõmbab endasse halli diivanilt –  teistsugune lähenemine toon-toonis värviga.

Siin on kasutatud toon-toonis värvi mustrilise pleediga, et luua põhjamaine atmosfäär. Alati tuleb otsida ühiseid elemente, et luua ruumis liikumine – antud juhul on see lebola hall toon, mida on korratud mustrilisel pleedil ja padjal.

Paljud siiani vaadatud ruumid on olnud rohkem kaasaegsemad, kuid see sama strateegia töötab hästi ka rohkem traditsioonilisemates ja eklektilisemates ruumides.

See, kuidas see valge pleed on möödaminnes visatud muidu ametliku väljanägemisega toolile, annab nüüd ruumile rohkem vabama tunde. Kontrastset värvi pleed – näiteks tumehall – oleks teinud ruumi liiga viimistletuks. Aga valge valgel loob värskuse, mis ütleb, et see ruum on tehtud lõõgastumiseks.

Lambanaha rikkalik tekstuur tekitab endas huvi, kuid seal on miski, mis kutsub esile peaaegu spaaliku tunde – oodatud tunde kodu kontoris.

Kategooriad

Hea teada

Kontor

Nõuanded

Projektid

Sildid


Warning: Use of undefined constant default_topic_count_text - assumed 'default_topic_count_text' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /data03/virt40915/domeenid/www.duodisain.ee/htdocs/wp-content/themes/DUO/single-blog.php on line 81
büroo disain Duo Disain ehted geomeetria greige hall hygge ideed ideelahendus Jõulud jõuluehted jõulukuusk jõulutuled kaunistused kodu konsultatsioon kontor kuld küünlad loomanahk marmor messing pleed projekt raamatud raamaturiiul roheline ruumikujundus samet sinine sisearhitektuur sisekujundus sisustus stiil trend trendid täislahendus töökoht valgustus vannituba vask vintage värskendus võtmed kätte

Jälgi meie blogi!

Saada meile oma e-posti aadress ja
teavitame Sind uutest postitustest!